titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu

Există viață și după pensionare?

Posted Posted by admin in General     Comments No comments
Sep
7

Există viață și după pensionare?

Fiecare dintre noi am trecut prin perioada de neuitat a copilăriei. Ne făceam vise, aveam speranțe pentru „atunci când voi fi mare”, știam să ne bucurăm și să fim triști, să ne jucăm din tot sufletul, pe scurt să trăim cu adevărat.

Am ajuns „mari”, am dobândit cunoștințe, abilități și experiență, am devenit adulți respectabili, cu o anumită poziție în domeniul profesional și un statut social apreciat de cei din jurul nostru.

Ne-am crescut și educat copiii, care – la rândul lor – au devenit adulți și au plecat pe drumul lor. A rămas casa mai goală, dar tot e bine că mergem la serviciu și acolo suntem încă „cineva”.

La un moment dat curgerea timpului aduce cu sine, parcă prea devreme, un dosar cu numele meu, pe care scrie „Dosar de pensie”. Ca într-un vis, lucrurile se succed cu repeziciune, parcă fără să-mi dau seama și mă trezesc dimineața, în casa mea devenită parcă mai mare și mai goală, fără a avea unde merge, fără o perspectivă asupra zilei care va urma.

Simt venirea unei noi zile ca o povară. Nu am nimic de făcut, nu mai sunt util nimănui. Societatea nu mai are nevoie de mine, mai mult, unii poate consideră că sunt inutil, un consumator de resurse pe care oamenii muncesc să le producă pentru mine.

Nu mai am un statut profesional, statutul social de pensionar este parcă o etichetă care dă neimportanță existenței mele. De fapt nu mai am nici o valoare pentru ceilalți. Mai degrabă cred că îi încurc și le stau în cârcă.

Așa să fie oare? Viața mea s-a sfârșit odată cu ieșirea la pensie?

Cu siguranță răspunsul este la alegerea mea. Eu sunt cel care decide dacă există viață după pensie sau nu.

În funcție de răspunsul pe care mi-l voi da voi ști cum SĂ TRĂIESC și să mă bucur de această perioadă minunată a vieții mele!

Comments are closed.

   

Calendar Evenimente

Iunie  2024
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum
   
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Articole Recente

Categorii

Etichete

desaga dezvoltare personala leader managementul stresului nlp proces decizional programare neurolingvistica resurse

Blogroll