titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu

Spritul critic și încrederea în sine

Posted Posted by admin in General     Comments No comments
Ian
28

Nu știu dacă este o caracteristică a poporului nostru, dar în prezent se manifestă – tot mai des – tendința de a fi nemulțumiți. Nemulțumiți față de tot ceea ce ne înconjoară, față de conducători, față de sistem, față de țara din care facem parte. Admirăm cât de puternici, organizați, harnici, inteligenți ș.a.m.d. sunt alții și cât de proști, slabi, hoți și dezorganizați suntem noi.

Ce legătură au toate acestea cu încrederea în sine? Simplu: cum aș putea să am încredere în mine dacă sunt exponentul unui neam plin de defecte și având atâtea lipsuri? Cum aș putea să fiu un om strălucit dacă, reducând nivelul de generalizare, spun despre mine că m-am născut într-o familie cu un trecut fără consistență, că familia mea nu este bună de nimic, că tatăl meu este un nepriceput, hoț și decăzut; că mama mea este… Frații și surorile mele …

Pot eu să fiu o persoană care are încredere în sine?

Cred că răspunsul este DA, cu o condiție: să reevaluez și să-mi pun în ordine, cu respect,  relația și percepția față de ceea ce înseamnă originea și apartenența mea. Chiar dacă unii dintre verii mei sunt imperfecți și nu sunt la înălțimea unor standarde.

Să fiu mândru de familia și neamul din care fac parte!

Să fiu mândru că sunt ROMÂN!

Comments are closed.

   

Calendar Evenimente

Septembrie  2023
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum
   
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Articole Recente

Categorii

Etichete

desaga dezvoltare personala leader managementul stresului nlp proces decizional programare neurolingvistica resurse

Blogroll