titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu

Leadership Vizionar

Putem spune ca o companie este oglinda fidela a conducatorului/intemeietorului sau? Ca o organizatie evolueaza ca urmare a evolutiei leaderului ei?

In fond orice organizatie se naste si se dezvolta pe baza unei strategii stabilite de factorul decident. Cu cat acest factor este mai evoluat si mai adaptat conditiilor concrete din mediul in care organizatia isi desfasoara activitatea, cu atat organizatia va fi mai evoluata. Care este mecanismul acetei interdependente? Raspunsul este simplu: valorile care stau la baza acestei organizatii. Cu cat aceste valori sunt mai clare si strategiile de dezvoltare sunt orientate catre indeplinirea obiectivului, cu atat organizatia va fi mai puternica.

Leaderul
Un leader de succes are abilitati de conducator. Aceste abilitati pot fi native sau pot fi invatate. Cu ajutorul NLP leaderul isi poate dezvolta abilitatile proprii si poate dobandi abilitati noi prin modelarea lederilor de succes.
Un leader de succes are comportamente de conducator. Ca urmare a comportamentelor sale el va fi perceput ca atare de catre membrii organizatiei si va deveni un model pentru fiecare membru al organizatiei. In plus, in orice situatie va fi creditat cu incredere, fapt ce determina ducerea la indeplinire a deciziilor lui.
Un leader de succes are convingeri si valori ce se transfera organizatiei. Acestea stau la baza tuturor actiunilor organizatiei si determina succesul acesteia. Ele reprezinta esenta organizatiei si ii confera unicitate si coeziune.
Un leader de succes este un conducator. Organizatia insasi este reprezentarea identitatii leaderului si preia caracteristicile acestuia. Un leader puternic va avea o organizatie puternica.
Un leader de succes apartine organizatiei. El nu este in afara organizatiei, ci este parte componeneta a ei.
Un leader de succes are un scop catre care conduce organizatia si o viziune a dezvoltarii ei pe termen mediu si lung.

Organizatia
Organizatia indeplineste scopul stabilit de leaderul ei prin actiunile fiecarui membru component. Ea are nevoie de o strategie practica de dezvoltare pe parcursul catre viziune. Important pentru organizatie este sentimentul identitatii ei, fiecare membru avand perceptia apartenentei la grup. Aceasta identitate se cladeste pe valorile ce fundamenteaza organizatia pe calea catre indeplinirea viziunii.

Leaderul si organizatia
Intre leader si organizatie exista o interdependenta reciproca. Leaderul sustine organizatia si organizatia sustine leaderul. Elementul determinant in aceasta dependenta este leaderul. El este cel care creaza si mentine puterea organizatiei.

Leaderul ca reprezentant al organizatiei
Leaderul este cel care reprezinta organizatia in exteriorul ei; el este simbolul organizatiei. Abilitatile sale de reprezentare, de negociere si de SUCCES sunt transferate asupra entitatii pe care o reprezinta. Pentru mediul exterior organizatiei, leaderul este ORGANIZATIA insasi.

Succesul unui leader se masoara prin intermediul succesului ORGANIZATEI sale.

   

Calendar Evenimente

Mai  2024
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Articole Recente

Categorii

Etichete

desaga dezvoltare personala leader managementul stresului nlp proces decizional programare neurolingvistica resurse

Blogroll