titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu

GRĂDINA SUFLETULUI MEU (1)

Posted Posted by admin in General     Comments No comments
Iul
1

GRĂDINA SUFLETULUI MEU (1)

Cu mare bucurie admir grădina mea. Acum este curată, florile multicolore sunt o incântare pentru ochi, iar mirosul lor mă imbată și îmi dă fiori de fericire. Cât de ușor, de eliberat mă simt acum, după ce am smuls buruienile pe care le “udam” cu sentimentele mele de dispreț, nemulțumire sau chiar ură. În momentul în care am acceptat, am înțeles și – mai ales – am IERTAT din suflet toate acele persoane din trecutul meu care s-au manifestat altfel decât mă așteptam eu la meomentul respectiv, parcă întreg corpul meu s-a transformat într-un fulg ușor, diafan și plin de bunătate, iubire și înțelepciune.

Cât de frumoase sunt florile mele! Dar, ce văd? Lângă tulpinile lor, strâns lipite, sunt firișoare de pir care fură seva iubitelor mele flori. Cum se poate să mai existe asemenea buruieni, când eu le-am smuls pe toate, acceptând și iertând în totalitate?

Din întâmplare, un mic ochi de apă și-a găsit locul printre florile mele. Privindu-l, zăresc în apa cristalină un chip: chipul meu ce se reflectă pe suprafața nemișcată a apei și am înțeles. Firișoarele de pir erau situațiile din trecut în care am fost nemulțumit de mine. Uneori chiar m-am disprețuit și chiar mai rău…

Gata. Sunt hotarât să smulg și aceste buruieni atât de ascunse, dar atât de dăunătoare: se hrănesc chiar cu seva care curge la rădăcinile florilor mele minunate. Le voi smulge pe toate! Mă ÎNȚELEG, mă ACCEPT și mă IERT pentru toate acele momente în care m-am manifestat altfel decât am crezut ulterior că ar fi trebuit să o fac. La urma urmei, nu aș mai fi eu, cel de acum, fără acele experiențe. Și chiar mă IUBESC pentru asta!

Așa că eliberez florile și de ultimele buruieni care le tulburau existența. Mă simt atât de ușor de parcă plutesc. Parcă zbor odată cu fluturașul care tocmai a venit să-mi admire gradina mea superbă.

Sunt fericit. Chiar meritam toate acestea!

Comments are closed.

   

Calendar Evenimente

Decembrie  2023
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum
   
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Articole Recente

Categorii

Etichete

desaga dezvoltare personala leader managementul stresului nlp proces decizional programare neurolingvistica resurse

Blogroll