titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu

GRĂDINA SUFLETULUI MEU

Posted Posted by admin in General     Comments No comments
Iun
26

GRĂDINA SUFLETULUI MEU

După o ploaie binefăcătoare ies să mă plimb prin grădina sufletului meu. Mă bucură frumusețea multicoloră a florilor și parfumul lor minunat. Vântul le mângâie ușor și simt in nări aerul proaspăt și răcoritor. Mă las inundat de plăcere și încântare. Aceste minunate flori multicolore sunt nenumăratele persoane deosebite pe care le-am intâlnit pe drumul vieții mele. Cât de frumoasă este grădina mea!

Privind cu atenție încântătoarele mele flori zăresc printre ele cateva buruieni: pălămida înțepătoare și volbura care se cațără pe tulpinile florilor și le împiedică să crească drept și falnic. Cum au ajuns aceste buruieni în grădina sufletului meu? Brusc îmi aduc aminte de unele persoane pe care nu le-am acceptat sau m-au supărat cândva. Am păstrat aceste ” buruieni” în grădina mea și le-am “cultivat” cu grijă atâta timp, alimentându-le cu sentimentele mele de dispreț, nemultumire sau chiar ură (cred că aceasta din urmă au făcut pălămida să crească). Câtă risipă de energie am făcut cultivând aceste sentimente inutile!

Voi face curățenie în grădina mea: voi smulge toate buruienile și nu le voi mai “uda” cu sentimentele mele negative: voi ierta toate acele persoane care, într-un anumit moment și context au fost altfel decât îmi doream eu să fie. Îi accept și îi iert din suflet!

Sunt bucuros și eliberat: acum grădina mea este curată și toate florile sunt vesele, viu colorate si fericite!

Comments are closed.

   

Calendar Evenimente

Mai  2024
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Articole Recente

Categorii

Etichete

desaga dezvoltare personala leader managementul stresului nlp proces decizional programare neurolingvistica resurse

Blogroll