titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu

INTOARCE SI CELALALT OBRAZ!

Posted Posted by admin in General     Comments No comments
Aug
7

INTOARCE  SI  CELALALT  OBRAZ!

”Cand cineva iti da o palma, intoarce si celalalt obraz!”

Cum as putea face asa ceva?

Spiritul de dreptate in care am fost educat imi dicteaza sa ripostez la o asemenea agresiune, eventual riposta sa fie si mai mare decat a agresorului. De ce? Simplu. Pentru a-l invinge.

Recent am recitit cartea lui David Hawkins ”Putere versus Forta” . Am reusit sa inteleg diferentierea subtila dintre cei doi termeni: putere si forta. In fond sunt cam acelasi lucru, nu? Si totusi nici chiar in fizica clasica nu au aceeasi semnificatie. Puterea este ceva mai mult decat o simpla forta.

Intr-un grup de oameni, cel care este dotat cu muschi are mai multa forta fizica, dar puterea, in cadrul grupului, este detinuta de cel mai intelept, chiar daca din punct de vedere fizic este cu mult mai slab.

Chiar la serviciu pot avea un sef care detine o pozitie de forta, stabilita ierarhic si o alta, de putere, RECUNOSCUTA  de catre toti membrii. Este vorba de acel lider informal, care detine  de fapt o pozitie de putere. In situatii de criza, de mare pericol, de cine vor asculta oamenii?

Revenind la citatul cu care am inceput, reactia celui care primeste palma poate fi de doua feluri: sa riposteze la randul sau prin aceeasi agresiune, cu forta – eventual mai mare – sau  sa intoarca si celalalt obraz.

Ce se intampla in cel de-al doilea caz? Cine detine forta si cine detine PUTEREA? Intorcand si celalalt obraz, agresorul nu va avea satisfactia actului sau si, de fapt, va simti ca puterea adevarata este la cel pe care il agreseaza. Cu siguranta va realiza ca nivelul sau de intelepciune se situeaza mult mai jos decat al celui agresat.

Cine este, pana la urma, invingatorul acestei dispute: agresorul sau cel care intoarce si celalalt obraz?

Comments are closed.

   

Calendar Evenimente

Iunie  2024
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum
   
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Articole Recente

Categorii

Etichete

desaga dezvoltare personala leader managementul stresului nlp proces decizional programare neurolingvistica resurse

Blogroll