titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu

Leaderul si procesul decizional

Posted Posted by admin in General     Comments No comments
Ian
10

“Adevaratii leaderi s-au remarcat in conditii de criza”

Constatam ca in conditii concurentiale si, cu atat mai mult in conditiile crizei economice, ca procesul decizional este destul de dificil.  De multe ori nu avem la dispozitie criterii pe baza carora sa ne fundamentam deciziile.

Care ar fi elementele cheie ale unui proces decizional de succes?

Am putea spune ca este cel care se adapteaza cel mai bine la conditiile concrete ale mediului economic. Daca analizam corect conditiile si nevoile pietei, analizam resursele pe care le avem la dispozitie si stabilim in mod eficient structura activitatilor precum si marketingul adecvat vom putea obtine performante si ne vom mentine in trendul pietei.

Putem concluziona ca daca reusim sa mentinem un echilibru intre conditiile pietei si procesul decizional si vom avea flexibilitatea de a ne adapta procesul decizional la schimbarile mediului economic ne vom mentine continuu la nivelul acestui mediu.

Sunt insa si companii care “ies din rand” si merg in fata acestui “trend”. Pe ce se bazeaza acest avans?

Un adevarat leader are o VIZIUNE asupra dezvoltarii companiei. Acea viziune ii ofera etapele succesive viitoare de evolutie (misiune, obiective).

viziune

Avand definite viziunea, misiunea si obiectivele va fi mai usor sa stabilim criteriile pe baza carora sa luam deciziile in prezent. Astfel compania nu va mai “pluti” in mediul concurential, ci se va indrepta cu siguranta in directia portului de destinatie si – de ce nu? – a desoperirii unei “lumi noi”.

Post comment

You must be logged in to post a comment.

   

Calendar Evenimente

Iunie  2024
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum
   
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Articole Recente

Categorii

Etichete

desaga dezvoltare personala leader managementul stresului nlp proces decizional programare neurolingvistica resurse

Blogroll