titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu

METAMORFOZA

Posted Posted by admin in General     Comments No comments
Iul
9

METAMORFOZA

Sunt încântat că aud în jurul meu sau văd pe rețelele virtuale de comunicare tot mai des cuvântul iubire.

Fie că este vorba de persoana iubită, de persoane apropiate sau mai puțin apropiate, ba uneori chiar necunoscute, iubirea este proclamată și oferită tot mai mult. Poate că suntem la începutul unei noi ere (sau val, cum s-au mai numit unele trepte ale evolutiei sociale recente) în istoria omenirii – era iubirii.

Cei care reușesc, trec chiar la o accesare a iubirii la un nivel și mai înalt  (evident precedată de iertare): iubirea celui pe care, până mai ieri, l-au detestat sau chiar urât.

Nu știu de ce, în momentul în care meditam la aceste aspecte, mi-a apărut în minte imaginea unui fluturaș viu colorat care zboară fericit printre flori, pe o pajiște înflorită. Și mă întreb: ce legătură ar putea fi între sentimentul de iubire și imaginea unui fluturaș care “zburdă” fericit?

Ar putea fi fluturașul iubirii? Da, văzându-l cât de fericit este printre florile de pe pajiște. La urma urmei, iubirea înseamnă fericire.

Știu că, pentru a deveni fluture, este nevoie de o metamorfoză: o larvă se transformă în cocon și apoi evoluează în stadiul desăvârșirii. În fond și iubirea este un nivel al desăvîrșirii.

Mă întreb care sunt, pentru iubire, stadiile de larvă și de cocon? Larva iubirii ar putea fi acea “sămânță” a iubirii pe care o avem în noi. Dar coconul iubirii?

Pe calea desăvârșirii fluturelui, larva își ACCEPTĂ condiția de fluture în devenire și se transformă în cocon. Aceasta înseamnă că, pe calea desăvârșirii iubirii, coconul este ACCEPTAREA. Înțeleg acum de ce, chiar dacă etapa de cocon este relativ scurtă temporal, importanța ei pentru metamorfoză este esențială.

Și acum mai înțeleg de ce stadiul de ACCEPTARE aduce schimbări atât de evidente și de profunde.

În fond ACCEPTAREA este cea care face ca orice schimbare să fie posibilă.

Comments are closed.

   

Calendar Evenimente

Iunie  2024
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum
   
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Articole Recente

Categorii

Etichete

desaga dezvoltare personala leader managementul stresului nlp proces decizional programare neurolingvistica resurse

Blogroll