titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu titlu

Reîntoarcerea la adevarata bucurie

Posted Posted by admin in General     Comments No comments
Iun
11

Îmi amintesc cu deosebită plăcere de anii copilăriei. Din punct de vedere material condițiile noastre erau destul de modeste. Locuiam într-un sătuc departe de oraș, părinții erau agricultori, iar până la școală aveam de mers pe jos aprox. 3 km. Ba chiar am stat fără curent electric până în clasa a III-a. Și totuși am avut o copilărie FERICITĂ!
Am ajuns adult, condițiile de trai sunt cu mult mai bune. Însă nu mai trăiesc aceleași bucurii. Care să fie motivul?
Copil fiind, mă bucura orice lucru, cât de mărunt, și TRĂIAM acea bucurie. Să alergi desculț prin iarbă, să joci fotbal pe imaș cu o minge jerpelită, să te dai cu sania pe deal, să te joci pe uliță până la lăsarea întunericului, să citești povești când vremea nu era chiar bună pentru joacă și multe altele erau tot atâtea motive de bucurie.
Mai târziu societatea m-a “educat” să îmi stabilesc țeluri, să am tot timpul dorințe. Când mi-am dorit un televizor color, l-am obținut, dar deja apăruseră modele mult mai sofisticate. Și în loc să mă bucur, am trecut la o stare de nemulțumire și la dorința de a avea ultimul model. Telefonul, mașina, apartamentul, vila, iahtul, avionul, etc au aceeași soartă. Pentru societate este este o strategie excelentă. Dar pentru mine?
Așa că am decis: de astăzi voi TRĂI bucuria de a vedea o floare înflorită, un copilaș care se “muncește” să alerge prin parc, de a auzi ciripitul păsărelelor sau susurul unui pârâiaș de munte. Și de multe alte lucruri minunate din jur.
Mai mult, voi savura îndeplinirea oricăror dorințe și țeluri, oricât de mici ar părea. Și voi face din toate acestea câte o sărbătoare.

Comments are closed.

   

Calendar Evenimente

Iunie  2024
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum
   
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Articole Recente

Categorii

Etichete

desaga dezvoltare personala leader managementul stresului nlp proces decizional programare neurolingvistica resurse

Blogroll